Tilhulpen voor assen

Tiloplossingen voor assen

In de rollenindustrie zijn assen een essentieel onderdeel van het productieproces. Het tillen en verplaatsen van deze assen kan een uitdaging zijn vanwege het gewicht en de lengte. Dotec heeft tilhulpen ontwikkeld die specifiek zijn ontworpen om deze taak te vergemakkelijken en de efficiëntie van het productieproces te verhogen.

 

Ze zijn ontworpen om assen uit rollen te tillen en in machines te plaatsen, wat vooral veel voorkomend is in de bedrukking-, folie- en verpakkingsindustrie. Als de as uit de rol is gehaald kan deze direct worden voorzijn van een nieuwe koker waarop een volgende rol kan worden geproduceerd zonder dat dit onveilige situaties creëert. Dit is mogelijk doordat onze handler de as stabiel en stevig grijpt.

 

Het gebruik van onze tilhulpen biedt verschillende voordelen. Ze verhogen de veiligheid op de werkplek door het risico op letsel te verminderen door zwaar tillen. We verbeteren ook de efficiëntie door het mogelijk te maken om zware assen snel en gemakkelijk te verplaatsen. Daarbij wordt de productiviteit verhoogt doordat we het mogelijk maken om meer rollen in minder tijd te verwerken.

Voordelen van een tilhulp

Het grootste voordeel van een Dotec tilhulp is betrouwbaarheid. Hierdoor is downtime geminimaliseerd en kan productie maximale output behalen. De proportionele snelheid zorgt ervoor dat aan de productie volumes kan worden voldaan en de vriendelijke bediening is ergonomisch en veilig.

Onze oplossingen voor uw tilproblemen

Onze oplossingen voor uw tilproblemen

Vaak komt het voor dat rollen inclusief as uit een machine worden gehaald met een takel, een palletwagen of de machine kan zelf de as met rollen afleggen op een pallet. Hierna wordt de as uit de rol(len) gehaald. Deze assen kunnen erg zwaar zijn en daarom moeilijk hanteerbaar zijn voor een medewerker. Wij bieden de totaal oplossing met tilhulpen voor de assen en tilhulpen voor de rollen.

 

Door gebruik te maken van een knik arm is onze assen handler geschikt voor kleine werkomgevingen. De handler is ontworpen met een gripper, deze gripper zorgt voor een stevige en veilige grip met minimale doorbuiging van de as. Elke gripper wordt klant specifiek gemaakt, hierdoor kunnen wij een groot scala aan oplossingen bieden of het nu gaat om korte of lange assen met veel of weinig ruimte om te klemmen.

 

Assen zijn vaak fragiel en kunnen snel beschadigen. Een beschadigde lucht as kan vaak niet meer worden gebruikt, dit kost geld en kan vaak voorkomen worden. Onze gripper werkt zorgvuldig en zorgt ervoor dat een lucht as niet gaat lekken.

Verbeter de productiviteit

Verbeter de productiviteit

Tot slot kan het terug plaatsen van een as met een tilhulp lastig zijn omdat dit een precieze taak is. Onze tilhulp beschikt over een floating motion, wat betekent dat de tilhulp soepel is in gebruik en niet zwaar of schokkerig is in de besturing. Hierdoor kan een as heel precies, veilig en zonder moeite worden geplaats in een machine.

 

Kortom, de tilhulpen voor assen zijn een waardevolle investering voor bedrijven in de rollenindustrie. We bieden een praktische totaal oplossing voor de uitdagingen die gepaard gaan met het tillen en verplaatsen van zware assen en rollen, en kunnen een aanzienlijke bijdrage leveren aan de verbetering van de veiligheid en efficiëntie van productieprocessen.

 

Wil je meer weten over wat wij jou kunnen bieden, vul dan ons gratis adviesgesprek formulier hieronder in!

Het systeem

Het systeem

De Dotec tilhulp heeft zeer specifieke kenmerken die zijn gebaseerd op gebruiksgemak, werksnelheid en ergonomie.

Infrastructuur

Infrastructuur

Afhankelijk van verschillende factoren wordt er besloten of een railsysteem of zwenkkraan het best geschikt is voor het proces.

Waarom Dotec?

Waarom Dotec?

Dotec is uw totaalleverancier voor elke op maat gemaakte handlingoplossing, wij kunnen uw probleem oplossen.

 

Meer weten?

Meer weten?

Nieuwsgierig naar wat een tilhulp in uw organisatie kan brengen? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.