Het systeem

Iedere tilhulp bezit specifieke eigenschappen die gebaseerd zijn op gebruiksvriendelijkheid, snelheid, veiligheid en ergonomie. Onze tilhulp systemen zijn een plezier om mee te werken en hebben een korte terugverdientijd.

 

Luchtbalancer

Luchtbalancer

De luchtbalancer is de spier van het systeem en maakt elastische en verticale beweging mogelijk. De samengeperste luchtdruk zorgt ervoor dat de zuiger en lading in balans wordt gebracht. Door extra lucht toe te voegen of juist te laten ontsnappen, wordt de zuiger in beweging gebracht. De zuigerstang is verbonden met een kogel omloopspindel die weer in verbinding staat met een spoel. Dit betekent dat de staalkabel kan opwinden of juist kan laten vieren. Feitelijk wordt de lading permanent ondersteund door luchtdruk, wat de ergonomie bevordert.

Het Dotec ergostuur

Het Dotec ergostuur

Centraal in het ontwerp staat het ergostuur, hiermee wordt het systeem bediend. Het beweegt op en neer en gaat vrij door de handen. Eenvoudige en lichte vingerbewegingen bepalen de richting en snelheid. Hierdoor kan de bediener met een rechte rug werken en zicht houden op het te tillen product. Veiligheid staat voorop!

Dotec infrastructuur

Afhankelijk van het werkgebied, beschikbare hoogte, specifieke wensen of proces eisen wordt de meest optimale infrastructuur bepaald. Dit leidt tot een klant specifieke implementatie van een aluminium railsysteem gemonteerd aan staalwerk of dakconstructie, of in een vrijstaand portaal.

 

Alternatief is een zwenkarm met kolom en armlengte specifiek berekend op de last in verhouding tot het werkgebied. Alles ontworpen en geproduceerd met de meest geraffineerde materialen om de wereldwijde 24/7 productie en distributie te kunnen voorzien van ergonomische tilhulpmiddelen.

 

Het tillen van de last is belangrijk maar het verplaatsen evengoed. Daarom wordt de meest hoogwaardige aluminium rail gebruikt die zorgt voor minimale weerstand. Zo is het mogelijk om met minimale fysieke inspanning producten met gewichten tot 600kg te verplaatsen.

Lees meer