Dotec vacuümheffer voor glas

Tilhulp glas

Tilhulp glas

Glas is een materiaal dat vaak wordt gekenmerkt door zijn aanzienlijke grootte en gewicht, en vormt een grote uitdaging als het gaat om handmatig verplaatsen. De fysieke eisen van het tillen en kantelen van grote glaspanelen vereisen meestal de inspanningen van meerdere personen, waardoor het proces zowel arbeidsintensief als tijdrovend is. Met onze gespecialiseerde vacuümheffer voor glas is het proces van glas tillen gerevolutioneerd. Door een enkele operator in staat te stellen grote glaspanelen veilig en efficiënt te hanteren, maken onze handlers het werkproces niet alleen efficiënter, maar hebben ze ook de potentiële gevaren van handmatig tillen verminderd.

 

Onze tilhulp voor glas is een state-of-the-art glashefsysteem dat is ontworpen om glaspanelen veilig vast te grijpen en op te tillen, waardoor de noodzaak van handmatige glas verplaatsing wordt geëlimineerd. Ons innovatieve systeem gebruikt een verstelbaar vacuümframe of klemmen om stevig vast te houden tijdens het glas tillen, wat zorgt voor een veilige en efficiënte behandeling. De bediening van de vacuümheffer is intuïtief en eenvoudig te gebruiken, waardoor nauwkeurige positionering mogelijk is zonder dat de operator zijn aandacht hoeft af te leiden van de lading of de omgeving. Dit verbetert niet alleen de efficiëntie van het werkproces, maar vermindert ook aanzienlijk het risico op letsel bij handmatige verplaatsing van glas.

Verbeter uw tilproces

Verbeter uw tilproces

Naast de basisfunctionaliteit kan de tilhulp worden aangepast om verschillende vormen en maten glas te tillen, kantelen of roteren, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel is voor verschillende toepassingen.

 

Een groeiende trend binnen de glasindustrie is de vraag naar bedrukt glas. Traditionele zuignappen, wanneer vacuüm verzegeld, kunnen de afdrukken beschadigen door hun uitzetting. Om dit probleem aan te pakken, hebben we een gespecialiseerde vacuümheffer ontwikkeld die de schade voorkomt en ervoor zorgt dat het bedrukte glas behouden blijft tijdens het til-, kantel- en roteerproces.

 

Onze tilhulp voor glas is een waardevol hulpmiddel voor elk proces dat glasverplaatsing vereist. De combinatie van aanpasbaarheid, veiligheidskenmerken en efficiëntie-verhogend ontwerp maakt het een uitstekende keuze voor het verbeteren van werkprocessen. We zijn toegewijd om de beste kwaliteitsoplossingen te beiden voor efficiënt glas tillen en verplaatsen.

 

Of het nu gaat om het hanteren van standaard glaspanelen of gespecialiseerd bedrukt glas, onze innovatieve oplossingen zorgen voor veiligere en efficiëntere glasbehandeling.

Referentie

"Één van de grootste voordelen van Dotec is dat ze een familie bedrijf zijn dat perfect aansluit op ons bedrijf"

- Steinfort Glas, Nederland

Bekijk meer
Het systeem

Het systeem

De Dotec tilhulp heeft zeer specifieke kenmerken die zijn gebaseerd op gebruiksgemak, werksnelheid en ergonomie.

Infrastructuur

Infrastructuur

Afhankelijk van verschillende factoren wordt er besloten of een railsysteem of zwenkkraan het best geschikt is voor het proces.

Waarom Dotec?

Waarom Dotec?

Dotec is uw totaalleverancier voor elke op maat gemaakte handlingoplossing, wij kunnen uw probleem oplossen.