Tilhulp voor rollen van Dotec
Tilhulp voor rollen van Dotec

Tilhulp voor rollen

Dotec is een toonaangevend familiebedrijf sinds 1981 met vele jaren ervaring in het leveren van op maat gemaakte, hoogwaardige tilhulpen voor rollen. Door onze diepgaande kennis van productieprocessen en nauwe samenwerkingen met machinebouwers, producenten, verwerkers en eindgebruikers, hebben wij een uitgebreid assortiment tilhulpen ontwikkeld die specifiek zijn ontworpen om de output te verhogen, downtime te minimaliseren en de veiligheid en ergonomie te verbeteren. Ze zijn eenvoudig in gebruik, betrouwbaar en kunnen rollen tot 600 kg verplaatsen met minimale fysieke inspanning.

 

Onze tilhulp voor rollen helpt bij de overgang van handmatig naar geautomatiseerd en semi-geautomatiseerd tillen en kantelen van rollen, door onze expertise kunnen wij dit proces soepel laten verlopen. Dit resulteert in minder fysieke belasting voor het personeel, minder downtime en snellere productieprocessen, wat bijdraagt aan een goede return on investment. Met onze oplossingen garanderen we gemak en een prettige werkervaring.

 

Wij hebben de juiste tilhulp voor jou of je nu actief bent in de flexibele verpakkingen-, label & smalle rollen-, hygiëne & nonwoven-, garen & textiel-, printing sleeves-, assen, papier of rekfolie industrie. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze oplossingen jou organisatie kunnen transformeren.

De sectoren waar wij voornamelijk in actief zijn:
Flexibele verpakkingen

Flexibele verpakkingen

Labels & smalle rollen

Labels & smalle rollen

Hygiëne & nonwoven

Hygiëne & nonwoven

Garen & textiel

Garen & textiel

Printing sleeves

Printing sleeves

Assen

Assen

Papier

Papier

Rekfolie

Rekfolie

Digitale besturing in  de tilhulp voor rollen

Digitale besturing in de tilhulp voor rollen

We hebben een systeem ontwikkeld dat een programmable logic controller (PLC) combineert met piezo-gestuurde kleppen voor nauwkeurige bewegingsregeling. Dit systeem maakt gebruik van regelaars die druk en proportionele flow kunnen aanpassen en werkt op een veilige 24-volt voeding. De kleppen in dit systeem zijn ontworpen om zowel druk als flow te regelen, wat zorgt voor soepele werking. Bovendien biedt het systeem een breed scala aan functies en opties, met een sterke focus op veiligheid. Het digitale besturingssysteem minimaliseert downtime zoveel mogelijk door middel van remote support. De geïmplementeerde Industry 4.0-technologie is betrouwbaar en klaar voor elk machine-naar-machine of ander geautomatiseerd systeem.

Beter resultaat, maximale output
Beter resultaat, maximale output

Door de snelle werking en de probleemloze besturing is het mogelijk om de output te verhogen zonder in te leveren op veiligheid. Minimale knoppen en functies, de handler doet het werk intuïtief en zorgt voor een positieve verbetering van het proces.

Gemakkelijk in gebruik
Gemakkelijk in gebruik

Het Dotec Ergostuur geeft de operator volledige controle en intuïtieve bediening over onze tilhulp. Het Dotec Ergostuur wordt bediend door een proportionele vingerdruk. Dit betekent dat er geen knoppen of schakelaars aan het stuur zitten. Daarom hebben onze handlers een korte leercurve. Het hanteren van zware lasten wordt een plezier met The Friendly LiftAssist!

Veiligheid
Veiligheid

Al onze tilhulpen zijn veilig en gecertificeerd. Want wij geven prioriteit aan de veiligheid van operators. Al onze tilhulpen zijn uitgerust met veiligheidsfuncties. Deze functies zorgen ervoor dat producten beveiligd blijven totdat de tilhulp er zeker van is dat het product kan worden vrijgegeven.

Het systeem

Het systeem

De Dotec tilhulp heeft zeer specifieke kenmerken die zijn gebaseerd op gebruiksgemak, werksnelheid en ergonomie.

Infrastructuur

Infrastructuur

Afhankelijk van verschillende factoren wordt er besloten of een railsysteem of zwenkkraan het best geschikt is voor het proces.

Waarom Dotec?

Waarom Dotec?

Dotec is uw totaalleverancier voor elke op maat gemaakte handlingoplossing, wij kunnen uw probleem oplossen.

 

Meer weten?

Meer weten?

Nieuwsgierig naar wat een tilhulp in uw organisatie kan brengen? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.