.

Mijn stage-ervaring bij Dotec: ‘Een openhartige en leerzame reis’

 

Introductie: Hallo allemaal! Mijn naam is Tobias Brull, en ik ben een 23-jarige student International Business. Vandaag wil ik graag mijn stage-ervaring bij Dotec B.V. met jullie delen. In dit artikel zal ik jullie meenemen door mijn ontdekking van deze stageplek, de redenen waarom ik voor Dotec koos en wat ik allemaal geleerd heb tijdens mijn stage. Dus leun achterover, ontspan en geniet van mijn verhaal!

 

Ontmoeting met Dotec: Het was puur toeval dat ik erachter kwam dat Dotec een stageplek beschikbaar had. Dankzij een kennis kwam ik in contact met de teamleider marketing en sales van het bedrijf. Na een eerste gesprek met de CEO en de teamleider voelde ik mij meteen op mijn gemak en comfortabel. Het was alsof ik al jaren erbij hoorde, en dat maakte mij alleen maar enthousiaster om deel uit te maken van het team.

 

De aantrekkingskracht van Dotec: Wat mij direct aantrok bij Dotec, was de openhartigheid en het gevoel dat ik welkom was. Hoewel ik voorafgaand aan mijn stage weinig wist over het bedrijf en de markt waarin het opereert, waren alle medewerkers van Dotec bereid om mij te helpen en alles uit te leggen. Hierdoor kreeg ik snel inzicht in de expertise van Dotec en de complexe markt waarin zij actief zijn. Dit warme welkom zorgde ervoor dat ik mij meteen thuis voelde binnen het bedrijf.

 

Ontdekkingen bij Dotec: Voorafgaand aan mijn stage wist ik eigenlijk niets over Dotec. Het was voor mij een compleet onbekend bedrijf. Gedurende mijn stageperiode heb ik Dotec echter goed leren kennen. Wat mij opviel, was dat Dotec een echt familiebedrijf is, waar het familiegevoel direct merkbaar is. Iedereen binnen Dotec kan goed met elkaar opschieten en staat voor elkaar klaar. Daarnaast heb ik veel geleerd over de systemen die Dotec produceert en waarom Dotec als marktleider wordt beschouwd.

 

Leermomenten en bijdrage aan mijn studie: Bij Dotec heb ik ontzettend veel geleerd. Ik kreeg de kans om alle aspecten van marketing en sales te ervaren die je niet op school leert. Denk bijvoorbeeld aan het communiceren met klanten, het opstellen van offertes en het samenwerken met verschillende afdelingen binnen een bedrijf. Dit zijn allemaal waardevolle praktijkervaringen die een aanvulling zijn op mijn studie International Business. Bovendien is Dotec een internationaal bedrijf, waardoor ik in aanraking kwam met diverse internationale bedrijven, wat perfect aansluit op mijn opleiding.

 

Aanbeveling van de stageplek: Zou ik anderen deze stageplek bij Dotec aanraden? Absoluut! Dotec biedt een werkomgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Je bent geen stagiair die alleen maar de saaie klusjes mag opknappen. In plaats daarvan krijg je een volwaardige plek binnen het team en word je behandeld als een collega. Natuurlijk wordt er wel wat van je verwacht, maar dat draagt alleen maar bij aan de realistische werkervaring. En vergeet niet, er is altijd ruimte voor plezier en een goede sfeer binnen het bedrijf.

 

Conclusie: Mijn stage bij Dotec was een openhartige en leerzame reis. Ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gekregen om deel uit te maken van dit geweldige team. Mijn ervaring heeft mij niet alleen waardevolle praktijkervaring opgeleverd, maar ook een dieper begrip van de complexe markt waarin Dotec opereert. Als je op zoek bent naar een stageplek waar je kunt groeien, jezelf kunt ontwikkelen en deel kunt uitmaken van een hecht team, dan kan ik Dotec absoluut aanraden.

 

 

Heb jij nu interrese gekregen in een functie bij Dotec?

Vul dan het onderstaande formulier in!