Tilhulpen voor rekfolie

Tilhulpen voor rekfolie

Tilhulpen voor het hanteren van rekfolierollen

De productie van rollen plastic folie omvat vaak uitgebreide producties, waarbij grote partijen rollen geproduceerd worden die snel en veilig uit machines geladen moeten worden. Hier onderscheidt onze tilhulp zich. Ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen van deze industrie, zorgt de tilhulp ervoor dat deze batches snel uit de machines worden gelost, waardoor de downtime wordt verminderd en de productiviteit wordt verhoogd.

 

Één van de grootste uitdagingen bij de productie van rekfolie is de horizontale uitladen van rollen van assen. Gezien het gewicht en de afmetingen van deze rollen, is handmatige hantering niet alleen inefficiënt, maar vormt het ook aanzienlijke veiligheidsrisico's. Onze tilhulp is een uitstekend voorbeeld van geavanceerde apparatuur om het hanteren van folierollen te verbeteren.

Voordelen van een tilhulp voor rollen

Het grootste voordeel van een Dotec tilhulp voor rollen is betrouwbaarheid. Hierdoor is downtime geminimaliseerd en kan productie maximale output behalen. De proportionele snelheid zorgt ervoor dat aan de productie volumes kan worden voldaan en de vriendelijke bediening is ergonomisch en veilig.

Onze oplossingen voor uw probleem

Onze oplossingen voor uw probleem

Het efficiënt en veilig hanteren van grote batches rekfolie is uitdagend. De introductie van onze tilhulpen voor het hanteren van folierollen heeft de manier waarop deze rollen worden verplaatst revolutionair veranderd, vooral als het gaat om de specifieke hantering van deze rekfolie rollen. Onze tilhulpen voor het hanteren van plastic folierollen onderscheidt zich door het innovatieve ontwerp en functionaliteit.

 

Een veelvoorkomend scenario in de productie van folierollen is het verwijderen van rollen van lange assen uit extruders of snijmachines. Door hun lengte buigen deze assen vaak, waardoor het uitladen uitdagend en tijdrovend wordt. Tilhulpen voor het hanteren van folierollen die met deze buigende assen kunnen omgaan, zijn moeilijk te vinden. Dit, samen met de hoge productiesnelheid, betekent dat dit vaak handmatig wordt gedaan. Hiervoor hebben wij een unieke oplossing voor onze tilhulpen ontwikkeld om deze uitdaging aan te gaan. Deze instelling maakt het mogelijk dat de tilhulp automatisch onder een hoek wordt gebracht, zodat de klemdoorn lineair uitlijnt met de gebogen as. Deze oplossing vereenvoudigt niet alleen het uitladen, maar versnelt het ook, hierdoor is onze tilhulp een essentieel onderdeel voor het hanteren van plastic folierollen.

Productiviteit verhogen

Productiviteit verhogen

Binnen de industrie worden we vaak geconfronteerd met de uitdaging om brede rollen te hanteren. Onze oplossing hiervoor is een verlengde klemdoorn, specifiek ontworpen voor deze rollen. Gecombineerd met een lange geautomatiseerde zwaartepunt-eenheid, die is ontworpen om ervoor te zorgen dat brede rollen moeiteloos en veilig worden gehanteerd. De rollen blijven stabiel door het zwaartepunt, waardoor de risico’s op ongelukken worden geëlimineerd.

 

Samengevat, de eisen van de rollenindustrie zijn uniek en uitdagend. Met onze tilhulp worden deze uitdagingen aangepakt. Of het nu gaat om het snel uitladen van grote batches, het omgaan met gebogen assen of het hanteren van brede rollen, onze apparatuur voor het hanteren van plastic folierollen biedt oplossingen die niet alleen efficiënt zijn, maar ook veiligheid van de operator als prioriteit hebben.

Het systeem

Het systeem

De Dotec tilhulp heeft zeer specifieke kenmerken die zijn gebaseerd op gebruiksgemak, werksnelheid en ergonomie.

Infrastructuur

Infrastructuur

Afhankelijk van verschillende factoren wordt er besloten of een railsysteem of zwenkkraan het best geschikt is voor het proces.

Waarom Dotec?

Waarom Dotec?

Dotec is uw totaalleverancier voor elke op maat gemaakte handlingoplossing, wij kunnen uw probleem oplossen.

 

Meer weten?

Meer weten?

Nieuwsgierig naar wat een tilhulp in uw organisatie kan brengen? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.