Tilhulpen voor rollen papier

Tilhulpen voor rollen papier

Tiloplossingen voor rollen papier

Dotec, een toonaangevende naam in de papierindustrie, staat al jaren voorop in de ontwikkeling van geavanceerde apparatuur voor het hanteren van papierrollen. Onze LiftAssist-technologie valt op door het gebruiksgemak, de snelheid en de ergonomie.

 

Een aanzienlijk obstakel in de papierindustrie is het hanteren van zware papierrollen en kleinere die worden gebruikt voor eindproducten. Deze zware rollen worden vaak verplaatst door trage kettingtakels en hebben meerdere personeelsleden nodig voor verplaatsing. Waar de kleinere rollen snel moeten worden verplaatst. Handmatige behandeling van deze papierrollen kan leiden tot mogelijke arbeidsongevallen en vertragingen in het productieproces.

 

Het integreren van state-of-the-art apparatuur voor het hanteren van papierrollen is cruciaal voor bedrijven die te maken hebben met de uitdagingen van zware papierrolbehandeling. De systemen voor het hanteren van papierrollen geven niet alleen prioriteit aan de veiligheid van de operator, maar verhogen ook aanzienlijk de productie-efficiëntie.

Voordelen van een tilhulp voor rollen

Het grootste voordeel van een Dotec tilhulp voor rollen is betrouwbaarheid. Hierdoor is downtime geminimaliseerd en kan productie maximale output behalen. De proportionele snelheid zorgt ervoor dat aan de productie volumes kan worden voldaan en de vriendelijke bediening is ergonomisch en veilig.

Onze oplossingen voor uw tilproblemen

Onze oplossingen voor uw tilproblemen

In snelle productieomgevingen is het beheer van zware papierrollen moeilijk. Deze rollen, vaak gebruikt in de sector van drukwerk, etiketten en verpakkingen, zijn doorgaans omvangrijk en zwaar. Hun gewicht maakt handmatige behandeling niet alleen uitdagend, maar ook inefficiënt.

 

Om deze uitdagingen aan te pakken, hebben we onze innovatieve papierverwerkingsapparatuur ontwikkeld. Deze LiftAssist, ontworpen voor precisie, kan moeiteloos zware papierrollen optillen, kantelen en positioneren. Het gebruiksvriendelijke ontwerp stelt operators in staat om alle functies met een vingertop te bedienen, zonder knoppen of schakelaars. Dit gemak, gecombineerd met de snelheid en ergonomische kenmerken, maakt onze handler een waardevol onderdeel als systemen voor het hanteren van papierrollen.

Verbeter de productiviteit

Verbeter de productiviteit

Bij het hanteren van papierrollen is er een fenomeen bekend als 'telescoperen' wanneer de kern wordt vastgegrepen en opgetild, schuiven de binnenste lagen van de rol naar buiten, wat instabiliteit, schade en een gevaarlijke situatie veroorzaakt. Om dit te voorkomen, kunnen onze handlers worden uitgerust met een anti-telescoping unit. Deze functie zorgt ervoor dat de rollen intact blijven tijdens het hef- en kantelproces, waardoor mogelijke schade wordt voorkomen en de veiligheid van de operators wordt gewaarborgd.

 

Een opvallende functie in moderne apparatuur voor het hanteren van papierrollen is de tractoraandrijving. Gezien het aanzienlijke gewicht van papierrollen en het systeem voor het hanteren van papierrollen, kan handmatige verplaatsing van de handler zwaar zijn. De tractoraandrijving is een compacte motor die de handler voortstuwt langs zijn rail en brug. Deze automatisering zorgt voor soepele overgangen zonder handmatige inspanning, waardoor de belasting van de operator wordt verminderd en de rol nauwkeurig wordt gepositioneerd.

 

Wil je meer weten over wat wij jou kunnen bieden, vul dan ons gratis adviesgesprek formulier hieronder in!

Het systeem

Het systeem

De Dotec tilhulp heeft zeer specifieke kenmerken die zijn gebaseerd op gebruiksgemak, werksnelheid en ergonomie.

Infrastructuur

Infrastructuur

Afhankelijk van verschillende factoren wordt er besloten of een railsysteem of zwenkkraan het best geschikt is voor het proces.

Waarom Dotec?

Waarom Dotec?

Dotec is uw totaalleverancier voor elke op maat gemaakte handlingoplossing, wij kunnen uw probleem oplossen.

 

Meer weten?

Meer weten?

Nieuwsgierig naar wat een tilhulp in uw organisatie kan brengen? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.