Tilhulpen voor rollen garen en textiel

Tilhulpen voor rollen garen en textiel

Tiloplossingen voor rollen garen en textiel

In de dynamische wereld van de garen- en textielindustrie is het essentieel om te kunnen vertrouwen op efficiënte en betrouwbare tilhulpen. Dotec, een gevestigde naam in deze sector, biedt tilhulpen die specifiek zijn ontworpen om aan deze behoeften te voldoen.

 

Door de betrouwbaarheid van onze tilhulpen wordt downtime geminimaliseerd, waardoor productiebedrijven hun maximale output kunnen behalen. Daarnaast zorgt de proportionele snelheid van de tilhulpen ervoor dat aan de productievolumes kan worden voldaan. De bediening van de tilhulpen is ergonomisch en veilig, wat bijdraagt aan een prettige werkomgeving.

 

Het tillen van de last is belangrijk, maar het verplaatsen is net zo cruciaal. Daarom wordt de meest hoogwaardige aluminium rail gebruikt die zorgt voor minimale weerstand. Hierdoor kan de tilhulp snel en soepel bewegen, om met maximale snelheid de productie output te verhogen.

Voordelen van een tilhulp voor rollen

Het grootste voordeel van een Dotec tilhulp voor rollen is betrouwbaarheid. Hierdoor is downtime geminimaliseerd en kan productie maximale output behalen. De proportionele snelheid zorgt ervoor dat aan de productie volumes kan worden voldaan en de vriendelijke bediening is ergonomisch en veilig.

Onze oplossingen voor uw tilproblemen

Onze oplossingen voor uw tilproblemen

Het handmatig tillen van vaak lichte rollen maar grote hoeveelheden kan gevolgen hebben voor de gezondheid van het personeel. Onze tilhulpen zijn ontworpen om snel en licht te werken, rekening houdend met gewichten en frequentie met hoog- en lage afzetposities in deze industrie. De afmetingen van de tilhulp zijn gebaseerd op het formaat van de rol, zodat de operator nooit een te grote, logge tilhulp in de handen heeft voor kleine en relatief lichte rollen. Binnen de garen en textiel industrie zijn er veel verschillende type rollen, zo kunnen rollen de vorm van een fles, een grote kern, kleine kern, of geen kern hebben. Hiervoor hebben wij veel verschillende technieken ontwikkeld om al deze soorten rollen te kunnen hanteren.

 

Daarnaast maken wij ook tilhulpen die geschikt zijn om rollen uit dozen te halen en te draaien naar de gewenste positie zodat deze verder verwerkt kunnen worden in het proces. Doordat de tilhulp tegelijkertijd de rol kan tillen, kantelen en draaien wordt het uitladen van dozen efficiënt zonder dat de operator fysiek belast wordt.

Verbeter de productiviteit

Verbeter de productiviteit

Binnen de garen en textiel industrie is infrastructuur erg belangrijk, dit komt door de lange creel straten. Hiervoor gebruiken wij hoogwaardige aluminium railsystemen die door de hele lengte van de straat kan worden geïnstalleerd. Zo kan de tilhulp optimaal bewegen en efficiënt werken binnen de straat.

 

Kortom, de keuze voor Dotec is een keuze voor betrouwbaarheid, snelheid, veiligheid en gebruiksgemak. Het is een keuze voor een partner met jarenlange ervaring en een diepgaand begrip van de garen- en textielindustrie. Het is een keuze voor maatwerk en voor een oplossing die is ontworpen om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

 

Wil je meer weten over wat wij jou kunnen bieden, vul dan ons gratis adviesgesprek formulier hieronder in!

Het systeem

Het systeem

De Dotec tilhulp heeft zeer specifieke kenmerken die zijn gebaseerd op gebruiksgemak, werksnelheid en ergonomie.

Infrastructuur

Infrastructuur

Afhankelijk van verschillende factoren wordt er besloten of een railsysteem of zwenkkraan het best geschikt is voor het proces.

Waarom Dotec?

Waarom Dotec?

Dotec is uw totaalleverancier voor elke op maat gemaakte handlingoplossing, wij kunnen uw probleem oplossen.

 

Meer weten?

Meer weten?

Nieuwsgierig naar wat een tilhulp in uw organisatie kan brengen? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.