Tilhulpen voor hygiëne en nonwoven rollen

Tilhulpen voor hygiëne en nonwoven rollen

Tiloplossingen voor hygiëne en nonwoven rollen

Dotec is de toonaangevende leverancier van tilhulpen in de hygiëne en nonwoven industrie. Deze sector is één van de eerste markten waaruit onze tilhulpen voor rollen zijn oorsprong hebben. Het is een omgeving waarin veel rollen in een machine worden geladen en samenkomen als een eindproduct in de baby-, fem- en adult care.

 

Bij ons staan veiligheid en welzijn voorop. Onze tilhulpen verminderen de fysieke belasting van uw medewerkers, waardoor het risico op letsels en vermoeidheid wordt verminderd. Hierdoor creëren we een veiligere werkomgeving en verlagen we het ziekteverzuim. Daarnaast is de betrouwbaarheid van de tilhulp voor rollen een groot voordeel. Dit minimaliseert downtime en zorgt ervoor dat productie de maximale output kan behalen. De proportionele snelheid van de tilhulp zorgt ervoor dat aan de productievolumes kan worden voldaan. Bovendien is de bediening ergonomisch en veilig, wat bijdraagt aan het welzijn van de werknemers.

Voordelen van een tilhulp voor rollen

Het grootste voordeel van een Dotec tilhulp voor rollen is betrouwbaarheid. Hierdoor is downtime geminimaliseerd en kan productie maximale output behalen. De proportionele snelheid zorgt ervoor dat aan de productie volumes kan worden voldaan en de vriendelijke bediening is ergonomisch en veilig.

Onze oplossingen voor uw tilproblemen

Onze oplossingen voor uw tilproblemen

We leveren maatwerk en bieden voor elke situatie een geschikte oplossing. Vooral bij bedrijven die werken met hygiëne en nonwoven materialen is dit erg belangrijk, omdat hier de variatie in rol materiaal erg verschillend is. Dit wordt bereikt door verschillende klem- en grijpmethodes in te zetten.

 

Met onze geavanceerde technologieën en intuïtieve ontwerpen zorgen wij ervoor dat medewerkers rollen efficiënt kunnen tillen en/of kantelen zonder risico op letsel. Het gebruik van de tilhulp minimaliseert de fysieke belasting en verhoogt de productiviteit, waardoor bedrijven beter kunnen voldoen aan de groeiende vraag in de sector.

 

Wij hebben ruime ervaring met het hanteren van diverse soorten rollen, waaronder smalle rollen op hoge assen, rollen met grote diameters, en rollen die verplaatst moeten worden in uitdagende kleine ruimtes. Ook zijn we deskundig in het tillen en kantelen van enkele of hoge stapels "pancake rolls". Dit is een specifieke vaardigheid die essentieel is in de hygiëne en nonwoven industrie.

Verbeter de productiviteit

Verbeter de productiviteit

Onze tilhulpen kunnen worden uitgevoerd met een verstelbaar ergostuur, waardoor rollen op grote hoogte kunnen worden geplaatst. Zo blijft het bedieningsstuur op ergonomische hoogte en is veiligheid gewaarborgd.

 

Smalle hygiene and nonwoven rollen kunnen een uitdaging zijn om horizontaal op de as te plaatsen. Hiervoor hebben wij een slip-off functie ontwikkeld. Zonder deze functie kan het verwijderen van de klemdoorn uit de rollen moeilijk gaan, vooral als de rol niet ver genoeg op een as kan worden gezet of als een as op een hoge positie is. Dit veelvoorkomende probleem hebben wij door onze ervaring en samenwerking met de industrie kunnen oplossen, en het proces daardoor weten te optimaliseren.   

 

Kortom, Dotec biedt betrouwbare, snelle, veilige en gebruiksvriendelijke tilhulpen die op maat gemaakt kunnen worden voor de specifieke behoeften van de hygiëne en nonwoven industrie.

 

Wil je meer weten over wat wij jou kunnen bieden, vul dan ons gratis adviesgesprek formulier hieronder in!

Het systeem

Het systeem

De Dotec tilhulp heeft zeer specifieke kenmerken die zijn gebaseerd op gebruiksgemak, werksnelheid en ergonomie.

Infrastructuur

Infrastructuur

Afhankelijk van verschillende factoren wordt er besloten of een railsysteem of zwenkkraan het best geschikt is voor het proces.

Waarom Dotec?

Waarom Dotec?

Dotec is uw totaalleverancier voor elke op maat gemaakte handlingoplossing, wij kunnen uw probleem oplossen.

 

Meer weten?

Meer weten?

Nieuwsgierig naar wat een tilhulp in uw organisatie kan brengen? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.