• English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español

Jouw carrière bij Dotec

Werken bij Dotec betekent werken bij een groeiende, innovatieve en dynamische organisatie. Een familiebedrijf opgericht in 1981 met het hoofdkantoor in Joure. Wij doen zaken over de hele wereld en vinden het belangrijk dat wij wereldwijd bijdragen aan een veiligere, ergonomische en efficiëntere werkomgeving.
Bij Dotec hebben we een platte structuur, de deuren staan letterlijk altijd open. Onze kernwaarden zijn het hebben van informele contacten met elkaar, open communicatie en het belangrijkste om elkaar te respecteren.

Eens per maand organiseren we een lunch,doen we leuke activiteiten samen zoals racen op de TT in Assen en organiseren we elk jaar een kerstborrel. Werken bij Dotec biedt voldoende kansen voor persoonlijke ontwikkeling.

Tijs Bruinsma - International Accountmanager

Sinds januari 2015 ben ik met veel plezier werkzaam bij Dotec. Hiervoor was ik niet werkzaam in de techniek en toen een headhunter mij had benaderd was ik niet zeker of Dotec en ik een match zouden zijn… Mijn nieuwsgierigheid won het en na het verlaten van mijn eerste gesprek met een grote glimlach op mijn gezicht, heb ik de sprong gewaagd. En nog steeds sta ik volledig achter mijn keuze!
De diversiteit in klanten, in oplossingen en het internationale aspect spreken mij erg aan. Daarnaast vind ik het heel leuk om mee te werken aan de groei van Dotec en trots op de resultaten die wij met elkaar behalen.

Bouke – Engineer

Een aantal jaar terug ben ik bij Dotec op de afdeling engineering komen werken. Ik was op zoek naar een kleine organisatie, met eigen interne productie, korte informele lijnen en een goede werksfeer.
Mijn dagelijkse werkzaamheden bij Engineering bestaan uit het uitwerken van klantorders. Deze orders kunnen variëren van een standaard systeem, tot het ontwikkelen van een compleet nieuw systeem met behulp van 3D software. Hierna maak ik de diverse productietekeningen voor de werkplaats.
Ik word graag uitgedaagd door een ogenschijnlijk lastige klantvraag, en deze uit te werken tot een goed werkende tilhulp. Met mijn directe collega’s van engineering kan ik hier over sparren. Buiten de diversiteit van de werkzaamheden creëert de informele omgang met de collega’s een prettige werksfeer binnen het bedrijf.

Fedde – Stagiaire

In mijn laatste jaar van mijn Mechatronica opleiding op de Friese Poort in Sneek moet ik eind examen doen bij een bedrijf. Ik krijg de kans om dit bij Dotec te doen. Samen met de product ontwikkelaar ben ik bezig met de ontwikkeling van de toekomstige besturing van de producten die bij Dotec worden gemaakt. Naast leuke collega’s is het ook hard doorwerken, maar wel met plezier!

Geïnteresseerd om je kennis en ervaring bij Dotec toe te passen? Stuur dan je motivatie en curriculum vitae naar info@dotec.nl.

Onze vacatures

Ben jij dit?
passie voor bouw van machines, affiniteit met pneumatiek, zelfstandig binnen een team, vol initiatieven, punctueel en hebt verantwoordelijkheidsgevoel

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor het samenbouwen volgens tekening van de verschillende pneumatische tilhulpen en de daarbij behorende infrastructuur. Je hebt veel direct contact met de werkvoorbereiding. Je zorgt ervoor dat de installaties gereed zijn voor transport zodat de buitendienst monteur de uiteindelijke installatie kan doen. Dit betekent ook dat je de tilhulp samen met de verkoop en de werkvoorbereiding controleert. De tilhulpen die je bouwt komen uiteindelijk bij klanten over de hele wereld terecht. Klinkt goed he?

Wat vragen wij van jou?

  • 2-5 jaar ervaring
  • Afgeronde MBO opleiding Werktuigbouwkunde / Mechatronica
  • Goed Nederlands sprekend, Engels is een pré
  • VCA diploma is een pré
  • Kennis van pneumatiek is een pré
  • Ervaring binnen een productieomgeving
  • Tonen van eigen initiatief

Wij bieden je
– marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden
– full time werkweek
– mogelijkheden om verder te ontwikkelen d.m.v. bijvoorbeeld cursussen

Waarom bij Dotec werken?
Werken bij Dotec betekent veel vrijheid. Je werkt in een groeiend en dynamisch bedrijf dat wereldwijd actief is. We vinden het belangrijk dat je talenten optimaal worden benut en je wordt hierin ook goed begeleid. Daarnaast krijg je bij Dotec volop ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden in een omgeving waar samenwerking en collegialiteit voorop staan.
Elk jaar wordt een zomerbarbecue georganiseerd en met Kerst wordt een borrel geregeld. Één keer per maand organiseren we een gezamenlijke lunch. Ook wordt elk jaar een gezamenlijk uitje georganiseerd. Kortom, je komt te werken voor een bedrijf met een gezellige sfeer en waar je ook voldoende mogelijkheden om te groeien krijgt.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met JanMaarten Verhagen. solliciteren@dotec.nl of 0513 480800.

Kom ons team versterken! We ontvangen graag je CV en motivatiebrief. Deze kun je sturen naar solliciteren@dotec.nl t.a.v. JanMaarten Verhagen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.