• English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español

FAQ

 

Een Dotec tilhulp voldoet aan uw eisen. Wij adviseren u hoe u de Dotec tilhulp op een veilige, ergonomische en efficiënte manier kunt gebruiken. Bij handmatig tillen is het risico op letsel en ongevallen aanzienlijk. Daarnaast kan handmatig tillen een belasting zijn. Een volledige werkdag handmatig tillen is vermoeiend en niet ergonomisch. Door een Dotec tilhulp te gebruiken, vermindert u het risico op letsel en kunt u op een ergonomische manier werken.
In de meeste gevallen kan dit. Afhankelijk van uw balancer heeft u een reeks gewichten die u kunt optillen. De Dotec tilhulp kan alle gewichten binnen het opgegeven bereik aan. Vraag ons en deel uw minimum- en maximumgewicht als u meer informatie wilt ontvangen en wat dit betekent voor uw proces.
Ja, voor kleinere smalle lichtgewicht rollen hebben we een oplossing om meerdere rollen op te pakken.
Een Dotec tilhulp is ontworpen om het werk lichter te maken, door de belasting van uw handen af ​​te nemen en sneller te doen. Het ergonomische ontwerp - "uw extra hand" - vereenvoudigt de bediening, verlaagt het gewicht en verbetert het gemak met het tillen en kantelen. Al deze functies maken de Dotec tilhulp een uniek hulpmiddel.
Alle Dotec tilhulp zijn veilig in gebruik. Ze voldoen aan alle eisen en normen. Voor meer informatie over de veiligheid van de Dotec tilhulp, vindt u meer onder FAQ-veiligheid of neemt u contact met ons op.
Nee, uw producten zullen niet worden beschadigd. We kunnen zelfs extra bescherming aan uw Dotec tilhulp toevoegen.
Een Dotec tilhulp is onderhoudsarm. Gemiddeld wordt één inspectie om de zes maanden en eenmaal per jaar onderhoud aangeraden om uw Dotec tilhulp in goede conditie te houden.
Eén (van de vele) klanten was hun rollen handmatig aan het tillen en vroeg naar de ROI van een Dotec rollenhandler. In dit specifieke geval werd een rol van een 80 kg rol van verticale stapel op de pallet geplaatst. Ze rolden de rol over de vloer en twee bedieners duwden de rol vervolgens in horizontale positie. Een basishulpmiddel met een kettingtakel werd gebruikt om de rol in de machine te plaatsen zodat deze verder kon worden afgewikkeld. Eenmaal geladen moesten ze ongeveer 10 meter materiaal verwijderen om dat dit was beschadigd en vuil was geworden door het rollen over de vloer. Na de implementatie van een Dotec rollenhandler kon dit worden vermeden en kunnen ze nu met een enkele bediener rollen in de machine plaatsen. Dit resulteerde in een ROI van 8 maanden. Voor elke klant is de situatie anders, maar we horen graag wat uw proces is, zodat we ook de ROI voor u kunnen bepalen.
Ja, uw tilhulp zal volledig worden getest met uw eigen product voordat het naar u wordt verzonden. Voorafgaand aan de verzending voeren we een Factory Acceptance Test (FAT) uit, waarbij we u uitnodigen om de tilhulp bij ons te testen of we maken een video van de FAT en na goedkeuring verzenden we de tilhulp naar u toe.
Dit hangt af van de grootte van uw Dotec tilhulp. Als u een pneumatische tilhulp intensief gebruikt met een compressor van 6-7 Bar, gebruikt u ongeveer 150-250 NL / min. Het gebruik van een vacuümsysteem vereist meer lucht en gebruikt een gemiddelde van 400-600 NL / min. Vacuümpomp aangedreven systemen zijn constant ingeschakeld wat resulteert in een hoog gebruik van lucht en vermogen. In vergelijking met de vacuümpomp aangedreven systemen kan de Dotec-vacuümtilhulp in stand-by worden gezet en gebruikt op dat moment geen lucht.

 

FAQ Veiligheid

Ja, Dotec tilhulpen zijn geschikt voor ATEX-zones. Al onze tilhulpen zijn pneumatisch en werken met perslucht. Er is geen elektriciteit nodig. We zorgen ervoor dat alle onderdelen van de tilhulp goed geïsoleerd zijn. Ook zal een extern gecertificeerd bedrijf uw tilhulp testen vóór de Factory Acceptance Test of het voldoet aan alle vereisten voor de ATEX-zone.
Ja, alle Dotec Tilhulpen® zijn geschikt voor cleanrooms. Wij kunnen uw Dotec tilhulp in roestvrijstaal vervaardigen. We zorgen ervoor dat er geen holle ruimtes zijn waar deeltjes of stof zich kunnen ophopen. We kunnen ook balgen aan de scharnieren bevestigen, waardoor stof geen kans krijgt achter te blijven.
Ja, alle Dotec tilhulpen zijn CE-gecertificeerd. De CE-certificering is vereist voor alle machines. Dit betekent dat de Dotec Tilhulpen voldoen aan de Europese wetgeving op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieubescherming. Al onze Dotec tilhulpen zullen worden voorzien van een CE label en certificaat voor de volledige set-up. De volgende machinerichtlijnen zijn van toepassing op Dotec: Machinerichtlijn (2006/42 / EG) NEN-EN-ISO 12100-1: 2010 NEN-EN-ISO 13857: 2008 NEN-EN 14238: 2004 + A1: 2010 NEN-ISO 4414: 2010
Al onze ingenieurs en technici zijn VCA-gecertificeerd. VCA is er om ervoor te zorgen dat mensen veilig en gezond werken. U kunt erop vertrouwen dat al het werk wordt gedaan zonder de veiligheid, gezondheid en het milieu in gevaar te brengen.
Alle Dotec tilhulpen hebben een zogenaamd ErgoStuur®. Dit is het centrale kenmerk van de Dotec Tilhulpen®. Het ErgoStuur® kan op en neer door de handen glijden, zodat de gebruiker zijn blik op de lading kan houden. Een vingeraanraking bepaalt zowel richting als snelheid. Het ErgoStuur® maakt ergonomisch werken mogelijk. Je kunt je rug recht houden en buigen is niet nodig. Na elke installatie zullen we de operators trainen om de tilhulp op de meest ergonomische en efficiënte manier te gebruiken. We adviseren mensen altijd om beide handen aan het ErgoStuur® te houden en de tilhulp het werk te laten doen. Als u specifieke veiligheidsbehoeften hebt, kunnen we de tilhulp naar uw voorkeur aanpassen. Samen met u bespreken we de mogelijkheden.