• English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español

FAQ

 

Een Dotec tilhulp voldoet aan al uw eisen. Wij trainen de gebruiker om de tilhulp op een veilige, ergonomische en efficiënte manier te kunnen gebruiken. Handmatig tillen levert een fysieke belasting op en het risico op letsel en ongevallen is aanzienlijk. Een volledige werkdag handmatig tillen is vermoeiend en niet ergonomisch. Door een Dotec tilhulp te gebruiken, vermindert het risico op letsel en wordt op een ergonomische manier gewerkt.
Ja, in de meeste gevallen kan een Dotec tilhulp verschillende ladingen met verschillende gewichten hanteren. Afhankelijk van de balancer is er een reeks gewichten die getild kunnen worden. De Dotec tilhulp kan alle gewichten binnen het opgegeven bereik aan. Als we tilvraag en het minimum- en maximumgewicht weten, kunnen we vertellen wat dit betekent voor uw proces.
Ja, de Dotec tilhulp kan bij gebruik voor kleinere smalle lichtgewicht rollen meerdere rollen tegelijk oppakken. We hebben hiervoor een oplossing waarmee meerdere rollen in één keer opgepakt kunnen worden.
Ja, gebruikers ervaren een enorme verlichting van hun werk en roemen het intuïtieve gebruik van de Dotec tilhulp. Onze tilhulp is ontworpen om het werk lichter te maken, door de belasting van de handen af ​​te nemen en daardoor sneller te kunnen werken. Het ergonomische ontwerp vereenvoudigt de bediening, verlaagt het gewicht en verbetert het gemak bij het tillen en kantelen. Al deze functies maken de Dotec tilhulp een uniek hulpmiddel.
Alle Dotec tilhulpen zijn veilig in gebruik. Ze voldoen aan alle eisen en normen. Voor meer informatie over de veiligheid van de Dotec tilhulp, vindt u meer onder FAQ-veiligheid of neemt u contact met ons op. Voor cleanrooms, ATEX-toepassingen, en alle reguliere gebruikssituaties levert onze tilhulp een aanzienlijke verhoging van de veiligheid op. En al onze medewerkers zijn VCA gecertificeerd en werken op een veilige manier.
Nee, uw producten worden niet beschadigd tijdens het tillen. Desgewenst kunnen we zelfs extra bescherming aan uw Dotec tilhulp toevoegen om uw producten een nog hogere beschermingsgraad te bieden. Het tillen en hanteren met de Dotec tilhulp gaat op een zeer gebruiksvriendelijk manier. De gebruiker heeft volledige controle over het tilproces. Dat proces verloopt pneumatisch en het systeem is zodanig opgebouwd dat er intrinsieke veiligheid in zit.
Dankzij de gebruikte technieken is een Dotec tilhulp zeer onderhoudsarm. Gemiddeld wordt één inspectie om de zes maanden en eenmaal per jaar onderhoud aangeraden om uw tilhulp in goede conditie te houden.
Voor iedere situatie is deze berekening anders. In een specifiek geval werd een rol van 80 kg van een verticale stapel op een pallet geplaatst. Voorheen werd deze over de vloer gerold en vervolgens door twee medewerkers in horizontale positie geduwd. Met een kettingtakel en een basishulpmiddel werd de rol in de machine geplaatst. Eenmaal geladen was ongeveer 10 meter materiaal onbruikbaar vanwege beschadigingen en vuil door het rollen over de vloer. Na de implementatie van een Dotec rollenhandler kon één enkele operator rollen in de machine plaatsen. Dit resulteerde in een ROI van 8 maanden. Aan de hand van uw processpecificatie berekenen we graag uw ROI.
Ja, iedere Dotec tilhulp wordt uitvoerig getest met het product van de klant, voordat het op transport gaat. Voorafgaand aan de verzending voeren we een Factory Acceptance Test (FAT) uit, waarbij we u uitnodigen om de tilhulp bij ons te testen. We kunnen ook een video van de FAT maken en na goedkeuring verzenden we de tilhulp.
Het verbruik van perslucht hangt af van de grootte van de Dotec tilhulp. Bij intensief gebruik met een compressor van 6-7 Bar, is het verbruik ongeveer 150-250 Nl/min. Een vacuümsysteem gebruikt meer lucht, daar is het gemiddeld verbruik 400-600 Nl/min. Vacuümpomp aangedreven systemen zijn constant ingeschakeld, met een hoog verbruik van lucht en vermogen tot gevolg. De Dotec vacuümtilhulp kan daarentegen in stand-by worden gezet en gebruikt dan geen lucht.

 

FAQ Veiligheid

Ja, Dotec tilhulpen zijn uitermate geschikt voor ATEX-zones. Al onze tilhulpen zijn pneumatisch en werken met perslucht, ze behoeven geen elektriciteit. Alle onderdelen van de tilhulp zijn goed geïsoleerd. Een extern gecertificeerd bedrijf zal de tilhulp testen vóór de Factory Acceptance Test voor toepassing in de ATEX-zone.
Ja, alle Dotec tilhulpen zijn geschikt voor cleanrooms. Een Dotec tilhulp kan in roestvrijstaal worden uitgevoerd. We zorgen ervoor dat er geen holle ruimtes zijn waar deeltjes of stof zich kunnen ophopen. We kunnen ook balgen aan de scharnieren bevestigen, waardoor stof geen kans krijgt achter te blijven.
Ja, alle Dotec tilhulpen zijn CE-gecertificeerd. De CE-certificering is vereist voor alle machines en de Dotec tilhulpen voldoen aan de Europese wetgeving op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieubescherming. Al onze tilhulpen worden voorzien van een CE label en certificaat voor de volledige set-up.
Al onze ingenieurs en technici zijn VCA-gecertificeerd. VCA zorgt ervoor dat mensen veilig en gezond werken. Onze werkwijze garandeert dat al het werk aan en voor onze tilhulpen wordt uitgevoerd zonder de veiligheid, gezondheid en het milieu in gevaar te brengen.
Alle Dotec tilhulpen hebben een zogenaamd ErgoStuur®, het centrale kenmerk van onze tilhulpen. Het ErgoStuur zorgt voor een ergonomische werkhouding. Het stuur kan op en neer door de handen glijden, zodat de gebruiker zijn blik op de lading kan houden. Een vingeraanraking bepaalt zowel richting als snelheid. De gebruiker kan de rug recht houden en hoeft niet te buigen. Bij iedere installatie trainen we de operators op de meest ergonomische en efficiënte manier van gebruik. Bij specifieke veiligheidsbehoeften kunnen we de tilhulp daarop aanpassen.