Waarom Dotec?
Waarom Dotec?

Voordelen van de digitale handlers

De digitale kenmerken verbeteren de prestatie van de handlers. Dit houdt in dat de tilhulpen soepeler worden in beweging, flexibel en veiliger zijn. Ook maken deze digitale kenmerken het mogelijk om je handler met een touchscreen te bedienen en van afstand te monitoren.

Vloeiende beweging

Door gebruik te maken van sensoren en hoogwaardige software technieken is het mogelijk om extra functies toe te voegen die het handling comfort naar een hoger niveau brengen. Zowel kanteling als soepele op- en neer beweging kunnen minutieus worden ingesteld naar behoefte. In de praktijk ervaart de operator dit als een naadloos aansluitend proces bij de til werkzaamheden.

Flexibiliteit

Indien aanpassingen wenselijk zijn kan dit eenvoudig en snel worden uitgevoerd, altijd met in achtneming van de veiligheid. Functies kunnen worden toegevoegd, aangepast en snelheden naar wens ingesteld.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop! We zorgen voor een optimale balans tussen gebruiksvriendelijkheid, snelheid en veiligheid gedurende het proces. Als onverhoopt de stroom uitvalt houdt de tilhulp het product altijd vast en kan er geen incident plaatsvinden. Bij vacuüm is er een veiligheidsprotocol van kracht.

Communicatie opties

Door de digitale besturing is het mogelijk om te communiceren met andere machines die het proces samen bepalen. Een snijmachine of drukmachine kan met de Dotec tilhulp verbinding maken en vooraf gegevens uitwisselen om de handling en het proces te bevorderen. Deze 4.0 technologie is volledig integreerbaar en beschikbaar indien gewenst. Door de remote services kan er op afstand meegekeken worden om aanpassingen te doen of eventuele problemen op te lossen.

Remote services

Door op afstand verbinding te maken met het systeem is het mogelijk om de status van de handler uit te lezen en te monitoren. Door middel van de router vind veilig en stabiele verbinding plaats op basis van de beschikbare en gewenste connectiviteit. Optioneel kan het systeem permanent worden toegevoegd op het netwerk. Hiermee is ook preventief onderhoud mogelijk en wordt down-time maximaal beperkt.

Maatwerk

De beschikbare digitale opties zijn eindeloos, wanneer er een specifieke wens is kan ons R&D en software team de mogelijkheden doorvoeren.

Extra opties

Het in-house ervaren engineeringteam staat te popelen om elke gewenste optie te creëren. Al onze opties zijn geïntegreerd in het hele systeem waardoor de machine als geheel presteert.

Waarom Dotec?

Waarom Dotec?

De Dotec tilhulp heeft specifieke eigenschappen die gebaseerd zijn op eenvoud in gebruik, snelheid en ergonomie. Het heeft voor de gebruiker een korte leercurve. De gebruiksvriendelijkheid wordt nogmaals bevestigt doordat alles kan worden bediend met enkele vingeraanrakingen. Daarom wordt het ook “The Friendly LiftAssist” genoemd.

Het Dotec systeem

Het Dotec systeem

Het Dotec systeem bevat tal van kenmerken die van een Dotec tilhulp een vriendelijke tilhulp maken. Allereerst zijn er zichtbare kenmerken die de tilhulp soepel en flexibel maken in gebruik, de zogenoemde zichtbare kenmerken. Deze kenmerken zijn te vinden op elke tilhulp die wordt geproduceerd en ontwikkeld.

Infrastructuur

Infrastructuur

Afhankelijk van het werkgebied, beschikbare hoogte, specifieke wensen of proces eisen wordt de meest optimale infrastructuur bepaald. Dit leidt tot een klant specifieke implementatie van een aluminium railsysteem gemonteerd aan staalwerk of dakconstructie, of in een vrijstaand portaal. Alternatief is een zwenkarm met kolom en armlengte specifiek berekend op de last in verhouding tot het werkgebied. Alles ontworpen en geproduceerd met de meest geraffineerde materialen om de wereldwijde 24/7 productie en distributie te kunnen voorzien van ergonomische tilhulpmiddelen.

Het tillen van de last is belangrijk maar het verplaatsen evengoed. Daarom wordt de meest hoogwaardige aluminium rail gebruikt die zorgt voor minimale weerstand. Zo is het mogelijk om met minimale fysieke inspanning producten met gewichten tot 600kg te verplaatsen.

Service

Service

De systemen hebben onderhoud nodig om de optimale prestaties te kunnen waarborgen. Daarom is er een Dotec service center, die bestaat uit drie onderdelen; Meld een probleem, plan een onderhoudsbeurt of inspectie en bestel reserveonderdelen. Deze drie elementen zijn essentieel om de levensduur van de tilhulp te verlengen.

Certificaten

Om de veiligheid van een Dotec tilhulp te garanderen, zijn alle producten van Dotec voorzien van certificaten en keurmerken. Dit om ervoor te zorgen dat de tilhulp en zijn omgeving volledig veilig zijn voor in gebruik.

Lees meer

Over Dotec

Het familiebedrijf bestaat sinds 1981 en zet de klant altijd op de eerste plaats. Dotec is toegankelijk, betrouwbaar, flexibel en dienstbaar. Dotec is continu bezig om nieuwe technologieën en producten te ontwikkelen samen met haar klanten door middel van kennis, ervaring en lef. Om die reden is Dotec wereldwijd de leverancier van op maat gemaakte tilhulpen, waarbij een breed portfolio wordt aangeboden van standaard ontwikkelde tilhulpen voor een breed scala aan marktsegmenten.

Meer weten?

Meer weten?

Nieuwsgierig naar wat een tilhulp in uw organisatie kan brengen? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.