• English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español

Veilig

Veiligheid is key. Een onderwerp dat niet voor niets vooraan staat bij onze speerpunten. We kijken daarbij naar veiligheid in de breedste zin van het woord.

  • Veiligheid voor de gebruiker
  • Veiligheid voor het proces
  • Veiligheid voor de integratie

Mens

Veiligheid voor de gebruiker staat voor ons voorop, maar daarmee zijn de andere aspecten niet minder belangrijk. We zetten de gebruiker voorop omdat we nu eenmaal ‘The friendly lift assist’ leveren. En dat kenmerk blijft iedereen bij die ooit met een Dotec heeft gewerkt.

De Nederlandse wetgeving schrijft in de Arbowet maatregelen voor om werknemers te beschermen. In die wet wordt ook gesproken over tillen en het gebruik van tilhulpen. De tilhulpen van Dotec helpen de werkgever te voldoen aan de normen die in de wet worden genoemd: onder optimale omstandigheden maximaal 23 kilo tillen.

Veiligheid voor de gebruiker uit zich in de ergonomische en intuïtieve bediening van onze tilhulpen. De proportionele en zeer lichte bediening met behulp van ons ErgoStuur® is zonder noemenswaardige instructie direct eigen. Natuurlijk instrueren en trainen we de gebruiker wel degelijk. Want de bediening is dan wel heel simpel, maar we willen zeker weten dat iedere gebruiker de optimale meerwaarde van de tilhulp ervaart.

Daarnaast zijn onze eigen medewerkers natuurlijk net zo belangrijk.
Daarom zijn we VCA gecertificeerd. Ook in de productie van de tilhulpen zorgen we voor de veiligheid van alle betrokkenen.

Materiaal

Veiligheid is ook van toepassing op het proces en de integratie van de tilhulp daarin. Want de materialen die getild worden, zijn vaak kostbaar. En de machines nog kostbaarder. Het veilig hanteren van materialen voorkomt schade en bijbehorende kosten. Om nog maar niet te spreken van het verlies aan productiviteit.

Onze tilhulpen zijn geschikt voor gebruik in ATEX-zones omdat ze werken met perslucht en er dus geen elektriciteit nodig is. Een FAT door een gecertificeerde partij zorgt voor de borging.

Voor cleanrooms en andere hygiënische toepassingen zorgen we voor een constructie uit rvs en zonder hoekjes, kiertjes en holle ruimtes waar micro-organismen zich zo thuis voelen.

En natuurlijk zijn al onze tilhulpen voorzien van CE-markering volgens de betreffende Machinerichtlijnen.