• English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Español
Roll Handling Solutions | Dotec The Friendly Lift Assist

Dotec tilhulpen introduceert nieuwe rollenhandler

 

Om veiligheids- en gezondheidsredenen worden tilhulpen steeds belangrijker. Regels worden strenger en processen moeten steeds efficiënter worden. Daarom bent u op zoek naar een oplossing die past bij uw proces en alle tilproblemen aanpakt.

Dotec is sinds 1981 expert in tilhulpen. Vanuit ons hoofdkantoor in Joure worden tilhulpen over de hele wereld verzonden. Voor verschillende soorten processen kunt u een oplossing vinden. Grote industrieën zijn bijvoorbeeld de flexibele verpakkingsindustrie, hygiëne, garens en textiel. De nummer één verwerkte producten in deze industrieën zijn rollen. In de laatste jaren zien we een verandering in de afmetingen van de rollen. De volumes worden hoger, de rollen worden groter en zwaarder, maar worden ook kleiner en lichter. Dotec heeft verschillende rollenhandlers die voor rollen van 10kg tot 500kg geschikt zijn. Om aan de eisen van de markt te voldoen, hebben we een nieuwe editie ontwikkeld voor de Dotec-rolhandlers, de RH 50. Deze rolhandler is ideaal voor rollen tot 50 kg die moeten worden getild en gekanteld. De RH 50 is vergeleken met de bestaande rollenhandlers sneller, gebruiksvriendelijker en qua gewicht verbeterd.  Dit zorgt voor een optimale ergonomische bediening. De leercurve is erg kort. Alles kan worden aangestuurd met een vingeraanraking, waardoor het heel gemakkelijk is om mee te werken. Door een Dotec LiftAssist te implementeren, wordt het werk van de productiemedewerkers lichter en wordt uw proces efficiënter. De fysieke belasting wordt weggenomen en het aantal rollen dat moet worden getild neemt toe. Afgezien van de tilhulpen voor rollen, biedt Dotec ook een breed assortiment in handlers voor vele andere toepassingen.

Bent u geïnteresseerd in hoe een Dotec LiftAssist uw proces kan optimaliseren? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.